IM4PLC

Innovatív oktatási eszköz nem csak a negyedik ipari forradalom számara

Innovatív oktatási eszköz, ami a reális és virtuális világ kapcsolatával óriási előnyt biztosít az ipari oktatás számara. Előnyeit az iskolák, oktató és képzési központok, az ipari gyárak hasznosítják.

Az IM4PLC (Interactive Models for Programmable Logic Controller) IM4PLC az automatizálás, elektrotechnika, mechatronika és ipari számítógépes hálózatok oktatására optimalizált eszköz.

Miben innovatív az IM4PLC?

Kis helyen elfér, nem fogyaszt sok energiát, nem igényel karbantartást, és ellenál a károsodásnak. Ilyen oktatott eszközök lehetnek pl: érzékelők, pneumatikus és hidraulikus alkatrészek, elektromos hajtóművek vagy egész technológiák, mint pl: robottal táplált hidraulikus prés, komplett gyártósor. Az innovatív megoldás lényege, hogy reális és virtuális eszközök kapcsolatát hozza létre. Az eszköz ebben az értelemben maga az automatizálási rendszer, mint az ipari rendszereknél. Másik innovatív irány a IM4PLC kialakítása, ami egy kompakt, egy részből álló robosztus eszközt. Az innováció az eszközhasználatban rejlik. Használatához nem kell PC és semmiféle szoftver telepítése. Ezt az IM4PLC biztosítja. A PC csak az automatizálási rendszer programozásához szükséges, mint az ipari berendezéseknél. Innováció a virtuális gyár létrehozása, (több IM4PLC összekapcsolásával ipari hálózat segítségével). Ennek az innovációnak köszönhetően az oktatást egy virtuális ipari gyárban lehet elvégezni, szimulált hibákkal és problémákkal a reális életnek megfelelően.